Zomerse Ryanairvluchten vrijwel volgeboekt en voor een hogere prijs 

TILBURG – Ben je nog van plan om voor jou en je kids een goedkope vakantie te boeken deze zomer? Dan wordt de kans steeds kleiner dat dat lukt. Vooral nu Ryanair, de grootste lagekostenluchtvaartmaatschappij van Europa, aankondigt dat de zomertarieven tussen de zeven en negen procent hoger zullen liggen dan voor de coronapandemie. En de vliegtuigen zijn ook weer bijna helemaal volgeboekt, vertelt topman Michael O’Leary aan persbureau Reuters 

 

Waar Ryanair in mei 2021 nog 1,8 miljoen mensen naar een ander land vloog, stapten er afgelopen maand 15,9 miljoen reizigers in het vliegtuig. Dat komt neer op een bezetting van 92 procent van de vliegtuigstoelen.  

 

En daar blijft het niet bij. Michael O’Leary verwacht dat in juni ongeveer 94 procent bezet wordt.  ‘Juli, augustus en september zien er ook goed uit, met een hogere bezettingsgraad en ook hogere tarieven dan in 2019’, aldus O’Leary aan Reuters.  

 

Of zoveel mensen in de zomer daadwerkelijk op vakantie kunnen met Ryanair is echter nog de vraag. Het Spaanse cabinepersoneel van de luchtvaartmaatschappij geeft namelijk aan zes dagen te staken aan het eind van deze maand. Dit heeft ermee te maken dat het bedrijf niet toe wil geven aan een verhoging van de lonen van het personeel.  

 

O’Leary maakt zich hier overigens nog geen zorgen om. Er komt geen steun voor de stakingsactie, dus hij gaat ervan uit dat het hoogstens om een paar annuleringen of vertragingen gaat.  

 

 

Er zijn ook mensen die liever niet het vliegtuig pakken vanwege vliegschaamte. Hoe denken vliegtuigmaatschappijen hierover? Je leest het in dit artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *