Pride-expositie Almere slachtoffer van vandalisme

TILBURG – In Almere zijn verschillende foto’s van een Pride-expositie met zwarte verf besmeurd. De foto’s vertoonden naakte lichamen en een penis. Er is aangifte gedaan van vernieling door de organisatie van de tentoonstelling.  

 

De besmeurde foto’s horen bij een serie over transgender personen. Het zou gaan om de transitie van een meisje naar een jongen. Hierbij zou ook de penis zichtbaar zijn. De organisatie is zich ervan bewust dat het expliciete beelden zijn, zoals dat ook geldt voor de andere foto’s die zijn beklad. Daarop zouden de naakte lichamen van mensen met een beperking staan. 

 

Seksuele diversiteit 

De Pride-tentoonstelling is bedoeld om mensen te tonen hoe al die processen van seksualiteit eraan toegaan en welke vormen seksualiteit allemaal kent. Dat er foto’s worden besmeurd toont de noodzaak van het gesprek over het onderwerp aan.  

 

De volledige tentoonstelling bestaat uit twintig grote panelen die de verhalen uit de lhbti+-gemeenschap vertellen. De panelen staan momenteel op het Busplein in Almere. Eerder stond de Pride-tentoonstelling al in Vlissingen. Ook daar zijn foto’s beklad. Tot eind december verplaatst de tentoonstelling zich nog naar verschillende plaatsen in Nederland. De organisatie denk nog na of ze iets gaan aanpassen naar aanleiding van de bekladdingen.  

 

 

In Utrecht werd er tijdens de Pride ook aandacht besteed aan de lhbti+-gemeenschap. Bekijk hier onze fotoreportage.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *