Kloof tussen arm en rijk groter dan ooit door COVID-19

TILBURG – De kloof tussen arm en rijk is door het coronavirus sterk toegenomen. Terwijl er over de hele wereld miljoenen mensen onder de armoedegrens komen te leven, werd de rijkdom verdrievoudigd. Waar het virus de mensen zelf misschien niet in de klauwen kreeg, zijn de gevolgen voor mensen in armoede niet minder erg. 

 

In een door Oxfam International recent uitgebracht rapport blijkt dat de covid-19-pandemie grote gevolgen heeft voor de mensen die leven in armoede. Aan de andere kant is de groep miljardairs sterk toegenomen. Uit de resultaten blijkt dat er 573 miljardairs bijkwamen, waar er in totaal een kleine 2800 miljardairs bestaan. Een flinke toename dus. En dat terwijl er nu een groep van 263 miljoen mensen in armoede leeft. Momenteel betekent dit dat er elke 33 uur een miljoen mensen in de armoede belanden. Ondanks dat het coronavirus de mensen misschien niet heeft bereikt, zijn de effecten groot. 

 

Mensen in armoede sterven eerder  

Daar waar het coronavirus voor vele mensen een angst was, is dat voor de groep die in armoede leeft wellicht anders. De effecten van het leven met beperkte levensmiddelen kan lijden tot een ongezonde leefstijl. Dit kan ervoor zorgen dat deze groep jaren eerder overlijdt. Dat blijkt uit cijfers van Loket Gezond Leven. Oorzaken hiervan kunnen bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, overgewicht en chronische ziekten.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *