ING schrapt negatieve rente voor spaarders met meer dan een ton 

TILBURG – De ING gaat de negatieve rente terug naar nul brengen voor spaarders die meer dan een ton op de bank hebben staan. Dat meldt de bank in een persbericht. Per 1 oktober gaat deze nieuwe regeling in.  

 

De spaarders betalen nu een negatieve rente van 0,5 procent over hun vermogen. Deze nieuwe regeling geldt voor zakelijke, particuliere en private spaar- en betaalrekeningen. Bij rekeningen onder de 100.000 euro blijft het percentage van nul procent van kracht. Dat was al zo en blijft ongewijzigd.  

 

Andere banken 

Vorige week meldde de Rabobank dat hun rentepercentage minder negatief zou worden, meldde de NOS. Spaarders met meer dan een ton moeten vanaf augustus een negatieve rente van 0,25 procent betalen over hun vermogen. Dat is nu net als bij de ING-bank -0,5 procent. Alle andere Nederlandse banken blijven de negatieve rente van een half procent hanteren. 

 

 

Meer nieuws

Eerder deze week werd bekend dat steeds meer huishoudens in de knel komen met hun hypotheeklasten. Het Bureau Kredietregistratie (BKR) meldt dat 35.000 Nederlanders in april 2022 een betalingsachterstand van meer dan drie maanden hadden op de hypotheek van hun woning. Dit is volgens het bureau een gevolg van de hoge inflatie en de rentestijging. Lees hier het hele verhaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *