Minder stoppogingen rokers baart Trimbos zorgen 

TILBURG – In 2021 hebben minder rokers een poging gewaagd om te stoppen met roken dan in 2020. Dat meldt het Trimbos Instituut, een kennisinstituut voor de geestelijke gezondheidszorg. Vorig jaar deed 31 procent van de rokers een poging om te stoppen, in 2020 was dit 36 procent. 

 

Het Trimbos Instituut spreekt van een stoppoging wanneer iemand 24 uur of langer geen sigaret heeft aangeraakt. ‘Het is de eerste keer dat we zo’n grote daling zien in het aantal stoppogingen’, zegt Marc Willemsen, programmahoofd Tabaksontmoediging bij het kennisinstituut in een persbericht.  

 

Preventieplan 

Eerder deze week kwam het Trimbos Instituut met het Nationale preventie-akkoord om het tabaksgebruik te ontmoedigen. Het doel is dat er in 2040 een rookvrije generatie moet zijn. ‘In het akkoord heeft de overheid als doel gesteld dat jaarlijks vijftig procent van de rokers een serieuze stoppoging doet. Dat wordt nu absoluut niet gehaald. Dit betekent dat de overheid snel actie moet ondernemen en vooral moet inzetten op maatregelen die rokers kunnen verleiden om actiever met stoppen met roken bezig te gaan en het makkelijker maken om rookvrij te blijven’, aldus Marc Willemsen. 

 

Meer nieuws 

Eerder meldde deze site dat het kabinet de prijs sigaretten flink wil laten stijgen. Benieuwd naar het artikel? Dat lees je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *