Dure energie treft ook studenten: vakbond eist compensatie

TILBURG – Huishoudens met een laag inkomen kunnen tot wel achthonderd euro aan compensatie krijgen voor hun hoge energierekening. Uit het wetsvoorstel van het kabinet blijkt dat studenten buiten deze regeling vallen. ‘Onacceptabel’, vindt de Landelijke Studentenvakbond (LSVb).

 

Studenten raken in de problemen doordat zij iedere maand meer geld moeten neerleggen voor hun stookkosten. De LSVb vindt dat niet eerlijk en wil strijden voor een eenmalige compensatie voor de studenten.

 

In de kou laten staan 

Volgens het wetsvoorstel moeten jongeren tussen de 18 en 21 beroep doen op hun ouders als het gaat om financiële hulp. ‘Er zijn veel ouders die niet eens hun eigen energierekening kunnen betalen, laat staan dat zij hun kinderen kunnen helpen’, meldt de voorzitter van de vakbond eerder dit jaar in een persbericht. ‘De compensatie is bedoeld voor de laagste inkomens, maar juist de studenten uit de armste gezinnen worden nu niet geholpen.’

 

In het wetsvoorstel wordt beschreven dat de woonsituatie van studenten te divers is om onder de algemene regeling te vallen. Gemeentes kunnen wel een regeling voor studenten treffen. De vakbond gaat vanmiddag naar Den Haag om het er met de minister van armoedebeleid over te hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *