Alleen reizigers die binnen vier uur vliegen welkom op Schiphol

TILBURG- Schiphol start vrijdag met een proef waarbij alleen reizigers die binnen vier uur vliegen welkom zijn in de vertrekhal. Hiermee hoopt de luchthaven de drukte onder controle te krijgen. Dit liet Schiphol donderdagavond weten op hun website.

 

Het bericht op de site roept daarnaast op om licht bepakt op reis te gaan en daarnaast efficiënt met bagage om te gaan. ‘Reis je alleen met handbagage? Dan vragen we je vriendelijk niet meer dan één stuk bagage mee te nemen en je (rol)koffer in ieder geval thuis te laten’, meldt het bericht.

 

Drukte 

De luchthaven verwacht een grote aanloop vanwege het pinksterweekend. Schiphol hoopt met de maatregelen de rijen voor de incheckbalies en de securitycontrole beter te spreiden en soepeler te laten doorstromen. Bij de liften, trappen en lopende banden van Schiphol naar de vertrekhallen komen medewerkers te staan die tickets controleren. Er worden alleen passagiers doorgelaten die een vlucht nemen die binnen vier uur vertrekt. De controles zijn middernacht gestart.

 

Vooral de boodschap dat alleen reizigers die binnen vier uur vliegen welkom zijn op Schiphol roept tegenstrijdige reacties op. Op Twitter laat onder andere René van Amerongen weten het hiermee oneens te zijn. ‘Sorry, maar dit is toch wel heel achterlijk. Buiten dat de hoeveelheid bagage voor een luchthaven van de grootte van Schiphol niet uit zou moeten maken, blijkt die vier uur echt niet altijd voldoende’, laat de Twitteraar weten.

 

De drukte op Schiphol is er sinds begin dit jaar. Dit zorgde voor lange wachtrijen in de vertrekhallen en geannuleerde vluchten. Eerder brak er een staking uit onder medewerkers van KLM over de hoge werkdruk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *