Nieuw coronaplan moet volledige lockdown voorkomen

TILBURG – Het kabinet komt met een nieuw coronaplan waarbij sectoren zelf plannen moeten maken om een nieuwe besmettingsgolf tegen te gaan. Dat blijkt uit een langetermijnsstrategie die minister Kuipers maandag heeft verstuurd aan de tweede kamer.  

 

Sectoren als de horeca, reisbranche en het onderwijs moeten zelf een ‘maatregelenladder’ ontwerpen. Wanneer dit niet voldoende blijkt te zijn, komen coronapassen, spatschermen en looproutes in beeld. Volgens minister Kuipers van Volksgezondheid is de kans ‘zeer reëel’ dat er na de zomer weer een coronagolf optreedt. ‘Het is in het belang van de sectoren zelf om zich met maatregelen voor te bereiden op scenario’s waarin het virus oplaait.’   

 

In het plan is verder beschreven dat ziekenhuizen elkaars patiënten moeten overnemen zodat alle covid-gevallen evenredig verdeeld zijn. Dat was bij de vorige pandemie niet aan de orde. Ook wordt er een Maatschappelijk Impact Team (MIT) in het leven geroepen. Zij adviseren het maatschappelijk doel van het coronabeleid. 

 

Meer nieuws 

Het Centraal Bureau voor de Statistiek maakte eerder deze maand bekend dat de mentale gezondheid van jongeren verslechterde vanaf het najaar van 2020 en in het begin van 2021. Er is een mogelijk verband te trekken met het coronavirus. Benieuwd naar het hele artikel? Die lees je hier.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *