Kind vermist? Instagram toont vanaf nu AMBER Alert aan gebruikers

TILBURG – Instagram gaat de door de politie verstuurde AMBER Alerts laten zien aan gebruikers. Het platform voegt de alarmdienst in 25 verschillende landen toe. Gebruikers zien onder meer een foto en naam van het kind en details over de vermissing.

 

Een AMBER Alert verschijnt op het moment dat er in de buurt een zoektocht gaande is naar een kind. Om de alerts te laten zien, gaat Instagram de opgegeven woonplaats van gebruikers, IP-adressen en locatie-instellingen gebruiken. ‘We weten dat de kans op het vinden van een vermist kind toeneemt als meer mensen ernaar uitkijken’, aldus Instagram.

 

Uitbreiding 

De alerts worden naast Nederland ook zichtbaar in onder meer België, Griekenland, Australië, Roemenië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het platform geeft aan te werken aan uitbreiding naar andere landen. In 2015 voegde Facebook het alert al toe, nu is dus ook Instagram aan de beurt. Het is onbekend waarom het netwerk nu pas met de waarschuwingssignalen begint.

 

In april werd bekend dat de politie gaat stoppen met het gebruik van AMBER Alerts. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van Burgernet, een samenwerkingsverband met gemeenten, politie en burgers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *